БСП е за модерно земеделие, което да осигурява добра жизнена среда и социален стандарт

Социалистите призоваха да се гласува и да не позволяват някой да контролира вота им

За земеделие,  социална политика  и избори разговаряха водачът на листата на „БСП за България“ Георги Гьоков, кандидатите за 48 НС Пламен Караджов и Жечка Дрянова с гроздоберачите в гурковското село Паничерево.  „Този бранш изпитва затруднение и се надяваме да бъде поощрен  пълноценно, както бе планирано в началото на годината. Подкрепата  трябва да продължи и след 2 октомври, защото в малките населени места единствената заетост на жителите е в земеделската кооперация “, каза председателят й Неделчо Попов.  „Този сектор е сред нашите акценти в програмата ни.  Целта  на БСП е модерно земеделие, което да осигурява добра жизнена среда и социален стандарт в селските райони“, каза  Георги Гьоков.

Пламен Караджов, с преференция 103,  подчерта за осигурените безпрецедентни 3,4 млрд. лв. за българските земеделци до края на 2022 г. от коалиционното правителство и насочените усилия към сектора от министерството на земеделието.  Целта на левицата е да имаме качествена храна на трапезата, да увеличим производството на селскостопански продукти в България и да помогнем на производителите да засилят експорта.

Хората, заети с прибирането на гроздето, се интересуваха и за майчинството, за помощите, пенсиите,  здравните грижи. „БСП настоя за безплатни детски градини и ясли, увеличихме  детските надбавки, размера на майчинството на 710 лв. през втората година от 650 лв., осигурихме 300 лв. еднократна помощ за първокласници и осмокласници. И ще продължим да защитаваме уязвимите групи“, подчерта бившият социален министър. „Добрият живот идва с добрата социална политика, а това го умее само БСП, за да продължат  мерките за децата, майките и възрастните, трябва да изберете в бюлетината номер 28“, каза Жечка Дрянова с преференция 118. 

Социалистите призоваха да се гласува и да не позволяват някой да контролира вота им.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Областен предизборен щаб

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram