Арх. Бакунин шокира казанлъчани с човечност и табела. ВИДЕО

Вчера архитект Иван Бакунин направи така, че целият град да говори за една въртяща се табела. Той е един от авторите на проекта за най-новата пешеходна зона на Казанлък. Младият специалист в архитектурата застана пред своето произведение, за да го защити и да го представи.

Застана с изработената от него табела на входа на парк „Розариум“, до Поликлиниката.

Хората го разбраха, но тези, които мислят негативно – не. Той излезе и подсказа, че това е пешеходна зона. Подсказа го на автомобилистите, които си мислят, че те са с предимство, защото няма нарисувана пешеходна пътека.

Подсказа го и на пешеходците, които се притесняват да пристъпят и не знаят какво да очакват.

Малка част от водачите на МПС разбират, че в новата организация на движението, всъщност те пресичат цяла пешеходна зона. Това е подсказано с липсата на асфалт на пътното платно, с повдигнатото ниво на зоната за пешеходци, както и със знаци за регулиране на движението. Реално в този участък не пешеходците са на пътя, а автомобилите са на пешеходната зона.

Озлобени сме и понякога не можем да видим доброто.

А то е пред очите ни.

Архитект Бакунин е млад мъж с позиция и го направи заради това, за да ни покаже път за връщане към човечността. Никой няма да закъснее, спирайки за 10 секунди и отдавайки уважение на хората които ходят пеша.

В чужбина не е нужно да има пешеходна пътека, за да спреш на пешеходец, защото той е с предимство навсякъде, просто там културата е друга.

В Казанлък обаче трябва да се появи човек с табела, който да ни подсеща, че тук има хора.

Всички сме хора и трябва просто да погледнем дълбоко в нас.

Нужна ли ни е табела?

„Такъв тип организация на движението в някои европейски държави се нарича споделено пространство, пешеходци и автомобили се движат на едно и също ниво. В такава ситуация, най-естественото правило е да се пазим един-друг взаимно“-споделя още Бакунин.

Въпреки, че видимо и от видеото не пречи, а помага на правилното движение служители на Община Казанлък задължиха арх. Бакунин да прекрати своята проява.

 Причината бе, че не е подал заявление. Заявлението за тази никому не пречеща проява бе подадено вчера и днес следобед той отново ще е там.

Той е готов да обсъди с всички желаещи проектирането и изпълнението на казанлъшкото Ларго, по време на официалното откриване днес в 17:30 пред поликлиниката..

Благодаря ти Бакунин! Ако повече хора са като теб, то има бъдеще.

Автор: Георги Стоянов

Статията не е с политическа насоченост, но поради факта, че автор и герой са част от листа за общински съветници, то трябва да напишем и това:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Арх. Бакунин шокира казанлъчани с човечност и табела. ВИДЕО

  1. Архитект, автор на проект, който трябва да “подсказва” на пешеходци и автомобили кой е с предимство….. с въртяща табела 😂😂😂….. алооо, проекта е пълен провал. Рано или късно там ще стане беля.

Comments are closed.