Павел баня празнува 6-ти септември

Ds olil

С ритуала по издигане на националния трибагреник този сутрин в община Павел баня започва празничният 6-ти септември. В Деня на съединението пред административната сграда на Общината с е събраха малки и големи в знак на признателност към родолюбивото дело на дейците, посветили се на каузата за Съединението на България. Кметът Иса Бесоолу поднася цветя и пожелания на павелбанци духът на Съединението винаги да ги обединява.

„ Шести  септември е денят , който  показвам силата и вярата  на  българския  народ , пример  за жертвоготовност и достойнство . Ден  на  осъзната национална  принадл ежност и порив  за справедливост , но и ден, в който заветът „Съединението прави силата” звучи най-силно. Днес 139 години по-късно не забравяме уроците от историята и да помним, че предизвикателствата на времето и трудностите няма да ни сломят и ще се справяме с тях винаги, когато имаме национално самос ъзнание за единност и заедност !”, пожела кметът Иса . Бесоолу .

Тази вечер е и концертът на вокалното трио „ Déjà vu”. М узикантите  ще  изпълнят  едни  от  най-хубавите  български  песни . Те ще качат на лятната сцена на  пл . “ Освобождение” в Павел баня в 19:30 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *