Стефан Янев: Направено е всичко необходимо, за да се осигури честен и сигурен вот


Българските граждани могат да бъдат спокойни, че служебният кабинет и ЦИК са направили всичко необходимо, за да осигурят честен и сигурен вот.

Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев в рубриката „Властта говори! Открито“, която Министерският съвет стартира във Фейсбук.

Всички машини и устройствата към тях – флашки и карти, на които ще се гласува, са със серийни номера и се знае точния им брой. Ето защо няма как да се инсталира софтуеър на допълнителни устройства, коментира Янев.

Той допълни, че ще бъдат публикувани серийните номера на всички машини и устройства и номерата на секциите, в които ще бъдат разположени, за да може и гражданите да са спокойни.

Янев коментира и масовото тестване в училищата. Днес са пристигнали достатъчно количества, за училищата в цялата страна.

Ето защо от другата седмица всички учебни заведения ще могат да отворят врати за най-малките ученици, чийто родители са дали съгласие за тестването им.

Другата седмица се очаква да пристигнат още тестове, така че да може в клас да се върнат и учениците от 5-и до 8-и клас./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram