Свиленски: Готови сме да водим преговори за управление, ако бъдем поканени


„Готови сме да водим преговори за съставяне на правителство, ако бъдем поканени, но първо трябва да видим окончателния резултат. Ние сме готови да работим с хора, които иската да отстранят ГЕРБ от властта“, това каза Георги Свиленски от БСП в специалното изборно студио на NOVA. Според него резултатът на „Продължаваме промяната“ е изненадал всички, включително и социолозите.

На въпроса дали би подкрепил Кирил Петков за премиер Свиленски отговори: „Ако Кирил Петков иска болниците да продължават да бъдат търговски дружества, няма да го подкрепим, ако иска да не бъдат актуализирани пенсиите – няма да го подкрепи, ако иска кражбите да продължават, няма да го подкрепим“.

За него основното в слездващите дни трябва да бъдат разговорите за формиране на парламентарно мнозинство, не за правителство, не за премиери, не за министри. Георги Свиленски подчерта, че именно мнозинството трябва да излъчи кабинент, да приеме бюджета на държавата, за се справим с всички кризи – здравна, икономическа, политическа./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram