Протестиращите в района на летище Стара Загора: Оставаме безсрочно

Вече 60 часа е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково в района на  летището на  Стара Загора. Нощта е преминала спокойно, но протестиращите ще останат на мястото безсрочно до разрешаване на въпроса с преминаването им към детелината на АМ Тракия. Представители на полицията и жандармерията остават на пост и не разрешават преминаването им по пътя.

„Нашето шествие тръгна  в петък следобед (31.07) с искания за две оставки- на министър пресдседателя Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Невъзможността да преминем през пътния възел на АМ Тракия край Стара Загора обаче ни остави в района на летище Стара Загора и вече 60 часа сме тук. Очаквахме да намерим компромисен вариант, но се оказа че няма място за преговори с компетентните органи. Това стана ясно след вчерашния ни опит да се разберем и през медиите“, каза Искра Михайлова от протестиращите, останали на мястото и тази сутрин.

За да остане обезпечен от хора лагерът на протестиращите, вече е пуснат график за дежурство на мястото, съобщиха организаторите./bnr.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram