Маргаритов: Президентът е искал да въведе извънредно положение заради газа

Водили са се разговори при президента за евентуално въвеждане на извънредно положение заради ситуацията с газа.“

Това скадално разкритие направи бившият заместник-министър на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов в студиото на БТВ.

Имало е коснултации с правни експерти за поставяне на въпроси какви са условията за въвеждане на подобно положение, добави той.

Беше споделено от участници в тези срещни, че подобни формати са се състояли от президентската институция. Правят някакви други неща и аз ви казвам, че не мога да коментирам дали всички хора, които са назначени в последния ден и половина – са професионалисти„, каза още Маргаритов.

По думите му в състава на служебния кабинет се усеща реваншизъм.

Интересното е това, че в рамките на 3 дни се виждат две-три неща – стана ясно, че има известни реваншистки настроения на служебния кабинет, за един ден бяха извършени стотина нови назначения, което е доста добре предварително подготвена акция и се създава паника, каквато виждаме, че се опитва да всее, подчерта заяви бившият заместник-министър на икономиката Димитър Маргаритов.

Маргаритов обясни, че е уволнен не заради това, че е допуснал нарушение, а е освободен като ненужен.

Според него ненужността като причина за освобождаването му се проявява от това, че не е желан като част от екипа за мерките за защита на потребителите. Димитър Маргаритов обаче не е обиден от освобождаването му от зам.-министерския пост.

Той добави, че мерките на старото правителство работят – цената на хляба се е понижили, мярката за горивата се използва, работещите мерки за компенсация на бизнеса с до 250 лева.

По отношение продажбата на райски газ, Маргаритов се надява, че новите управляващи трябва да имат предвид закона, който е приет и да се налагат нужните санкции при продажба на райския газ.

Епицентър.БГ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram