ИБ на БСП с остра позиция срещу Петков/Василев: Не водим преговори с “ПП”, както те обявиха

СП излезе с остра позиция по отношение на поредната манипулация на дуото Кирил Петков/Асен Василев, които вчера обявиха в Търгоище, че водят преговори с отделни хора от БСП за бъдещо управение на страната.

„Не водим преговори с “Продължаваме промяната”, както те обявиха“, се казва в специална позиция на Изпълнителното бюро на БСП.

„Ние държим на прозрачността в политиката и години наред се борим срещу задкулисието“, подчертават социалистите.

В позицията се казва още: „Ние сме отворени за диалог, но след изборите и по правила, принципно и публично.“


Ето пълния текст на позиция на ИБ на БСП:


Ние държим на прозрачността в политиката и години наред се борим срещу задкулисието. Единствени в 46-то Народно събрание показахме как се водят принципни и публични преговори като поканихме всички на разговори пред медиите.


Вчера Кирил Петков обяви, че води разговори с хора от БСП.
Никой от легитимните органи на партията не знае за подобни разговори. Ако някой го прави от наше име, нека се знае, че не е упълномощаван за това. Както вече заявихме, ние сме отворени за диалог, но след изборите и по правила, принципно и публично.

Припомняме, че с остра позици по този повод излезе вчера и Слави Трифонов, който директно уличи Кирил Петков в лъжа

Лидерът на ИТН съобщава, че никой от неговата партия не е водил преговори с Кирил Петков за бъдещо управление, за което преди това бившият икономически министър съобщи.

 „Това не е вярно. Кирил Петков не е водил разговори нито с мен, нито с членове на ръководни позиции в “Има такъв народ”.

Така че, няма да използвам думата “лъжа”, а ще кажа, че Кирил Петков говори неистини. Изводите оставям на вас„, написа Трифонов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram