Новини от вас: Незаконни изкопни дейности на улица „Теменуга“ 2 в село Скобелево

Ds olil

Уважаеми административни лица в общинска администрация Павел Баня,
Пише Ви Иван Илиев Колев, живущ на улица Теменуга номер 2 в село Скобелево, Община Павел Баня, Област Стара Загора.
Желая да подам жалба относно незаконното прокопаване на канал и прекарване на високоволтови кабели пред имотът ми в село Скобелево.
На 85 години съм с артритно заболяване на коленете, а пред всички входове на къщата ми има изкопан ров от собственикът на комплекс Дамасцена в село Скобелево. Той неправомерно провежда изкопни дейности които ме превръщат в затворник в собствената ми къща вече една седмица.
Моля община Павел Баня да провери случаят незабавно и при откриване на нарушения да накаже извършителите според законите на Република България.

Поздрави,

Иван Илиев Колев

Чрез Пресс ТВ от Община Павел баня отговориха на Иван Колев от село Скобелево следното:

Във връзка с публикация относно прокарване на кабел през ул. Теменуга, с. Скобелево ви информирам, че Община Павел баня се самосезира, като е направена проверка относно жалбата на господин Иван Илиев Колев. При направената проверка се установи: В Община Павел баня има издадено Разрешение за строеж № 60/21.08.2023 год. с възложител „ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ –ЮГ“ за кабел средно напрежение, нов БКТП, кабел ниско напрежение и електромерно табло за захранване на „Многофункционална сграда – Розариум, ресторант, магазин, сцена“ в УПИ –XI -405, кв.73 по плана на с. Скобелево, община Павел баня. На 24.04.2024 год. възложителят „ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ-ЮГ“ е открил строителна площадка. Съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията са спазени всички процедури във връзка с реализацията на строежа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram