Самотен баща на две деца води битка за оцеляване

Светлозар Дончев е на 46 години от София, самотен баща на две деца. Диагностициран е с тежко и рядко срещано ревматологично заболяване – болест на Бюргер. За да се лекува и грижи за себе си и децата, поверени му от съда, разчита основно на чуждата помощ. В същото време се е възобновило възпалението на заболяването му. Месечните разходи за лекарствата, както и издръжката на децата на Светлозар са в размер на 2000 лв. 

Ситуацията около усложненото положение в страната е още едно предизвикателство пред него и семейството му и те не могат да се справят сами!

„Преди две години разбрах, че съм болен от болестта на Бюргер – нямам кръвообращение от капачките надолу. С този недостиг на кръв, пръстите на краката ми изсъхват“, разказа ни Светлозар. „След време HELPKARMA пуснаха зов за помощ за мен и семейството ми „Да помогнем на Светльо и семейството му“. Всичко беше добре, докато през май месец на 2020 година не стана скандала с Хелпкарма, в който ги обвиниха, че са измамници от тогава спряха превежданията на пари. Разходите ми за лекарства, наем, храна, децата ми са доста големи. Заради болестта ми не мога да стоя прав повече от 15 минути, а професията ми е свързана с физически труд и не мога да работя. Ще съм много благодарен ако можете да помогнете на мен и семейството ми. Приятен ден, бъдете благословени!“.

Сметка, по която може да дарите средства за лечението му:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95
BIC: STSABGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Телефон: 0877717471

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram