Право на отговор: Ръководството на Средно училище „Христо Ботев“ гр. Павел баня винаги откликва с добри чувства и намерения към всеки един проблем

Във връзка с подадения сигнал, с огромно уважение към всеки един родител, искам да Ви дам следната информация:

Още от както постъпих в училището беше засегнат въпросът за ученическата униформа. И тъй като имахме толкова много ангажименти, които изпълняваме по приоритет, придвижихме и ангажимента с ученическите униформи януари месец като идеята беше от втори учебен срок децата да са с ученическа униформа.

Училището е възприело този подход във връзка с повишаване стандартите на обучение и традиции и издигането му в образователната среда. По този начин смятаме, че се отличаваме и ставаме по – разпознаваеми в качеството на образованието. 

От септември до януари месец многократно беше засегната темата за униформите – на обществен съвет, на педагогически съвет, моя отговор беше – всичко с времето си.

В началото на февруари месец педагогическият и общественият съвет на Средно училище „Христо Ботев“ гр. Павел баня, избраха за летен вариант на ежедневна ученическа униформа тениска цвят бордо, плат – тип lacoste – с тъмносиня якичка и маншет като класните ръководители сведоха информацията до родителите (най – често срещаната ежедневна униформа във всяко училище).

По този начин беше актуализиран и Правилникът за устройството и дейността на училището като учениците се задължават да носят въпросната ежедневна ученическа униформа (тениска тип lacoste с тъмносиня якичка и маншет).

Всеки един родител има право да закупи такава тениска от всеки един магазин с условието тя да отговаря на по – горе написаните условия.

Уважаеми родители,

Училището винаги е било отворено за Вас и всеки един родител е винаги добре дошъл при нас, за да отнесе въпросите си към ръководството или към когото и да било от колектива на училището.

Винаги откликваме с добри чувства и намерения към всеки един проблем.

С уважение, ръководството на Средно училище „Христо Ботев“ гр. Павел баня

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram