Новини от Вас: Ремонтът очевидно е подминал тоалетните

„Ако ремонтът на Поликлиниката в Казанлък е нещо положително, всички ни радва промяната, но в 21 век – време на пандемия – видът на тоалетните в сградата е потресаващ – стари и мизерни на вид, без топла вода и сапун, дезинфектанти, без проветрение и влага. Стотици пациенти дневно, ежедневна пропаганда за мерки… и накрая това. Ремонтът очевидно е подминал тоалетните“. Снимките са правени днес, в сградата на здравното заведение от пациенти и получени в редакцията ни, с този коментар.

Обновената сграда на Поликлиниката бе открита за Деня на българската община. Ремонтът стартира в началото на годината по проект за 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Казанлък. В рамките на 7 месеца са извършени дейности като топлоизолация на фасади, топло- и хидроизолация на покрива, топлоизолация на сутеренните стени и тавани при английските дворове, подмяна на дограма, подмяна на осветителни тела в общите части на сградата и осигуряване на пожарната й безопасност.

Със собствени средства на дружеството на поликлиниката в размер на 72 000 лева са обновени кабинетите, ремонтиран е партерният етаж, оформени са нови входове и техните стълбища, изграждане на интернет мрежа и видеонаблюдение. Работата обаче не е завършена на 100 %, както е видно от снимките. Нелицеприятни кадри от множество здравни заведения у нас от години събират негативи за ръководствата им, а абсурдите следват един след друг.

Жителите на община Казанлък все пак се надяват ръководството на лечебното заведение да обезпечи нужното за по-добрата хигиена и подобряване вида на помещенията, които от години си „плачат“ за ремонт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram