Новини от вас: За него е просто котка, но за мен беше член от семейството

Казанлъчанката Севдалина Стоева още не може да прежали котката си. Тя поредната, загинала при злополука на пътя. Ина обаче твърди, че шофьорът под чиито гуми попада домашният й любимец, най-нагло сгазва животното. Първо погребва котката си и едва тогава тръгва да търси справедливост за стореното. Публикуваме разказа на Севдалина без редакция.

„На 9 октомври, излизайки от дома ми, около 9:00 часа, намиращ се в гр. Казанлък, ул „Цар Петър“ 46 , както обикновено правя, нахраних и пуснах навън домашната ми котка, за която се грижех 15 години, като вечер я прибирам, а през деня е на двора. 30 минути по-късно, намирам котката ми мъртва на пътя, не знаейки и в шок, веднага я взех и погребах във двора си. Съседът срещу нас имаше камера за видеонаблюдение и го помолих да върне записа, за да видя какво точно се е случило с котката ми. Никога няма да забравя какво преживях в този момент, виждайки от записа на камерата автомобил Опел Инсигния, който се движи в лявото платно и ясно си личи от клипа, че котката ми не изкача рязко на платното, а седи близо до тротоара и ближе доволно от закуската си, докато колата не я връхлетява. Колата минава директно през нея, сякаш беше малко камъче на пътя и отне за секунда живота й…

Качих клипа в ползвани от мен сайтове, не знаех какво да правя и как да постъпя другояче. Много хора бяха възмутени от видения клип и с доста хора, дори непознати си писахме в съобщенията.

На следващата сутрин получих съобщение от напълно непознато от мен момче, че в видял същата кола, която уби котката му, да минава на преглед за автомобила си. На секундата тръгнах натам, исках да видя що за човек ми причини тази болка да отнеме нещо любимо мое. Няма да лъжа, че бях доста афектирана докато пътувах натам. Отидох при човека, който е шофирал колата и е умъртвил котката ми. Тонът ми беше остър, цялата треперех и попитах директно какво му е направило животинчето и как смее да ми причини това, при което той започна да лъже, че бил намалил, ама не е искал да я блъсне. Това още повече ме изкара извън нерви и на висок тон, треперейки му показах клипа, да ми покаже къде точно е намалил, при което той млъкна и дума не обели повече. Казах му, че го чакам отвън да ми обясни за постъпката си, но след като свърши прегледа на колата, той си излезе от канала и замина.

На следващия ден подадох жалба във РУ -Казанлък, като предадох и флашка с клипа, на който се вижда как е убита котката ми.

На 15 ноември получих постановление от Районната прокуратура за отказ да се образува досъдебно производство. В отказа е описано, че имало коли в дясното платно, затова мъжът е шофирал в лявото, което не е така, защото на клипа ясно се вижда, че в дясното платно няма коли, шофьорът не намаля скоростта, а най-нагло си минава през животинката…За него е просто котка, но за мен беше член от семейството, за който съм се грижела 15 години. Не знам от тук нататък на къде и какво да предприема“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram