Новини от вас: Безобразията и наглостта на училищното ръководство на СУ „Христо Ботев„,гр.Павел баня, увеличават своя обем

Сигнал до PreessTV 

Пиша Ви това писмо, защото искам да  съзирам  за безчинствата на управлението на училище СУ „Христо Ботев„ гр. Павел баня ,в което учи моята дъщеря, която е в 1-ви клас .

Ръководството действащо в момента решава въвеждането на ученическа униформа, която задължава  нас, родителите да заплатим 100 0/0, като ръководството не се е допитало до родителите, родителите нямаме информация, коя фирма ще изработва униформите  и от каква материя ще са изработена тя и притежавали дадената фирма нужните сертификати. На родителска среща, която беше проведена на 20.02.2024г., класният ръководител ни информира, че ръководството е решило да въвежда ученическа униформа, която е задължителна всекидневно и ,която ние родителите трябва да заплатим. Бяха ни донесени да видим тениските, блузи с дълъг ръкав и суичъри, но не да се допитат дали ги одобряваме, а за да преценим, какъв размер да поръчаме за децата си, защото което дете отиде без униформа ще бъде върнато от училище и ще му бъде наложено наказание. Съобщиха ни цените на частите на униформата ,които са тениски -22лева, блуза с дълъг ръкав -26 лева, суичър – 36 лева. В края на годината, без да имаме гратисен период, трябваше да съобщим, колко бройки ще поръчаме, какъв размер и да предоставим нужната сума за това, което сме поръчали. Лично аз поръчах две тениски на обща стойност 44 лева и един суичър на стойност 36 лева, като обща стойност 80 лева, които предоставих на кланият ръководител на детето си, за което не получих никакъв документ удостоверяващ това, че аз съм предоставила тази сума. Получихме част от униформата /тениските / , аз като родител, който е заплатил тези артикули очаквах  фактура за това, но такава не получих . На артикулите, или в случая тениските няма  етикет, който да информира, коя е  фирмата производител и  какъв е състава на материята от която са  изработени те . За мен, като родител стоят въпросите

„ Дали артикулите наистина струват тази сума ,която съм заплатила ?“,

“Защо директора и ръководството не осъществи среща с нас родителите да  обсъдим кое ще е по-изгодно за нас родителите, за състава на материята да   ни информира за фирмата производител , и срока в които трябва да се въведе униформата ?“.

За мен това е изнудване на родителите и чист рекет, защото и децата са подложени на психо-атаки ,че ако не са с униформа ще бъдат върнати от училище, а най-подозрително ми се стори, от разговори с други родители, че 12-ти клас също са  задължени да  закупят униформи, които  май месец завършват училище или с две думи ще носят униформата един месец .Моята дъщеря също ще носи кратко до края на годината униформата, която съм закупила, защото на есен най-вероятно ще е вече умаляла и ще се наложи да закупим нова .

Уважавам автономията на управлението на училището, но да се случва законосъобразно, а не училищната институция да се опорочава и да се превръща в битпазар и загубите да са само за родителите, а облагодетелстваните даже неизвестни .След като училищното ръководство е решило въвеждането на училищни  униформи би трябвало да се допита и съгласува с родителите за това и да има прозрачност на всички проведени процедури, за да няма съмнения и да се осъществи консенсус между родители и училищно ръководство .

Колебаех се много дали ди Ви пиша, защото имам притеснение това да не рефлектира върху детето ми, но не може вече да търпим това безчинство в нашето образование, мълчим, мълчим и колкото повече мълчим, безобразията и наглостта на училищното ръководство на СУ „Христо Ботев „ увеличават своя обем.

Моля Ви искрено да поискате тези отговори от ръководството та и ние родителите да получим отговор.

Съзирала съм и РУО гр. Стара Загора и искрено се надявам за ние родителите да получим отговорите, които ни интересуват и повече да не си позволява училищното ръководство  такова изнудване на родителите .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram