Андриан Качанов във Фейсбук: Крайно време е да спрем това безобразие, което се случва по пътищата ни!!!

Познавате ли това красиво, трудолюбиво, умно и усмихнато ДЕТЕ? Познавате ли го? Всъщност, вече това няма особено значение. Значение има фактът, че това ДЕТЕ вече не е сред нас! То се превърна в поредната “бройка” в черната статистика… Защо ли? Защото някой отново е решил да не спазва правилата за движение по пътищата, защото някой вероятно е решил, че ще спести много време, когато не спре на знак STOP, защото всички отговорни лица го позволяват!
Не ви ли писна, не ви ли омръзна, всеки ден да даваме десетки жертви в тази нелепа ВОЙНА? Днес е ТЯ, непозната за вас, но ако утре, след час, след 10 минути, на нейно място е вашето дете, родител, брат, сестра, близък или просто познат???
Крайно време е да спрем това безобразие, което се случва по пътищата ни!!!
Не е достатъчно само да се прави статистика кога, къде и колко ПТП-та са се случили за определен период от време. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е отговорните лица от АПИ да правят АНАЛИЗ на тази статистика, да предложат реални и адекватни мерки и да предприемат необходимите действия на тези места да не се случват повече инциденти.
Моето лично предложение за този участък е следното:
На път I-5 при кръстовището за град Крън и с. Хаджидимитрово, както и при кръстовището за град Шипка и с. Шейново да бъдат изградени КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА, които сами по себе си принуждават водачите значително да намалят скоростта и да преминат безопасно през мястото. Вероятно ще ме упрекнете, че това не става току-така, от днес за утре и вероятно ще бъдете прави. Но… когато всички сме единни и се работи в правилната посока, нещата се случват по-бързо от очакваното. Подобен пример е кръговото кръстовище на Петолъчката.
Проблемът при гореспоменатите две кръстовища, според мен, е кривата, която образува главния път I-5, който е с предимство. Когато се намирате на стоп линията на изхода на град Крън и град Шипка видимостта на дясно е силно ограничена, за което спомага и растителността в страни от пътя.
Моля ви, бъдете внимателни зад волана, не употребявайте алкохол и наркотични вещества попринцип, но и особено преди шофиране, спазвайте ограниченията и бъдете винаги на щрек. Никой от нас не е застрахован от подобен инцидент, без значение дали е водач, пътник, както в случая, велосипедист или просто пешеходец.
Моля ви, не позволявайте повече нито една майка да скърби за рожбата си, заради нечия или пък ваша небрежност и безотговорност.
Аз също не съм перфектен водач и съм далеч от тази мисъл, но всекидневно се старая да се контролирам и да пазя околните.

Мило момиче, дете, приятелче, нека бъде светъл пътят ти и нека Всевишния ти прости всичко сторено! 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram