Искат творческа общинска политика и курсове за властта

Ds olil

Книгата „Какво трябва да знае един селско-общински съветник” „напечатал” някой си пловдивски адвокат – Георги Кръстев,. Изданието излязло през 1925 г., съдържало 78 страници и струвало 8 лева, съобщава местната преса. Полезното четиво веднага било горещо препоръчано от редакторите на вестник „Казанлъшка искра” ето така:

„Ето една книга, която трябва да се прочете не само от селските, но и от градските общински съветници. Стига сме тъпкали на едно място! Стига сме чакали всичко от държавата и от окръжните съвети! В общините се иска не само пари, а и разумни съвети, система и своевременен контрол! Понеже не е възможно да се откриват курсове, в които да следват кандидатите за общински съветници, за кметове и пом.-кметове, подобни книги са неоценими за ръководство на избраните общински съветници“, разсъждава авторът, подписал статията с инициалите П.П..

„Аз съм кмет! Аз съм общински съветник! Стойте мирно!” едно време се практикуваше. Сега се иска творческа общинска политика. Иска се от общинските съветници бързо да разрешат различните благустройствени, обществено–здравни, културно–просветни и стопански задачи в общините“, се казва още в дописката, завършваща с поздравления към автора на книгата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *