Агнешко с мед и горчица

Ds olil

Продукти:
агнешко бутче 2,500 кг
сол
100 мл вода
100 мл бяло вино
125 г масло
1 чаена лъжичка червен пипер
За маринатата:
70 мл горчица
70 г мед

Приготвяне:
Месото се осолява и намазва с маринатата. След това се слага да престои в хладилник за два часа. Когато се маринова, сложете го в тавичка върху лозови пръчки (ако нямате такива може вишневи, а може и без пръчки) и го залейте с разтопеното масло, в което сте сложили и червения пипер.

Добавете виното, водата, увийте тавата с алуминиево готварско фолио и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа или докато месото се сготви напълно.

Сервирайте с гарнитура от пресни картофки с копър и чесън или друга по ваше желание.

Снимка: iStock

az-jenata.bg

Последвайте ни и в Телеграм