Forbes: 82-ра бригада на ВСУ претърпя загуби веднага след влизането си в бой

Украинската 82-ра бригада, която неотдавна се включи в контраофанзива на Киев, е загубила поне 10 % от американските бронирани машини за разминиране M1132 Stryker, които има на въоръжение. Това съобщава списание Forbes.

Според списанието бригадата „веднага е започнала да губи воъръжение“, а тази седмица са били отписани поне две от 20-те машини М1132, оборудвани с тралове за разчистване на полета. Списанието посочва като най-вероятна причина за повредата на оборудването експлозия на мини, които екипите му е трябвало да обезвредят.

Както отбелязва „Форбс“, първоначално подразделението се е състояло от 14 танка Challenger 2 британско производство, 40 германски верижни бойни машини на пехотата (БМП) Marder и 90 бронирани БМП Stryker. Бригадата е била в резерв, но наскоро е започнала да изпълнява бойни задачи в местността Работино, посочва списанието.

По данни на руското министерство на отбраната украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. По данни на министерството за два месеца украинските въоръжени сили са загубили повече от 43 000 военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка „Леопард“. Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не са имали успех в нито едно направление.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram