50 км опашка от български тирове в Румъния! На шофьорите им свършва водата и храната

Отново километрични опашки се образуваха на Дунав мост 2 при Калафат – Видин. Колоната от товарни автомобили, чакащи да преминат през граничния пункт  към България надмина 50 километра.

Тировете буквално пъплят, а никой няма информация какво се случва, обясни един от чакащите български шофьори пред TrafficNews.

„От 22:00 часа снощи до тази сутрин съм изминал 10 км, а до границата имам поне още 40 км. 95% са български камиони, току що прекараха с конвой турски камион от края на опашката. Не знам защо…  Никой нищо не казва, стоим на опашката – нито тоалетни, нито вода и храна, нито нищо”, разказа българският шофьор.  Той се е наредил на опашката в 18:30 часа снощи, като на няколко часа опашката помръдва с няколкостотин метра.

Шофьорът обясни, че има негови колеги, които са се наредили на опашката още в 2:30 през нощта на 21 март и все още е далече от границата.  Около него пък има шофьори, които нямат храна и вода и той им е дал.

„Всички сме пълни със стока.  Има и хладилни камиони, които са с храна, ни никой не сме е да изпреварва от колегиалност. Звъняхме в Гранична полиция, Външно – никой нищо не казва. На австро-унгарската граница минахме за минути, а тук – никой не работи!”, каза още той.

TrafficNews се свърза с Външно министерство. От пресцентъра обясниха, че има сигнали в Ситуационния център, като няма информация да има проблеми с граничния пункт, но проблемът е струпването на огромното количество камиони.

Трафик нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram