Руски олигарх почина, падайки от прозорец

Бивш високопоставен ръководител на енергийната индустрия е намерен мъртъв, съобщават руските държавни медии, като това е поредната мистериозна смърт на човек от елита на страната.

64-годишният Михаил Рогачев, бивш вицепрезидент на разформированата енергийна компания ЮКОС, почина, след като падна от прозорец, съобщиха през уикенда информационните агенции ТАСС и РИА Новости.

Източник от правоохранителните органи съобщил за ТАСС, че тялото на Рогачев е намерено в Протоповския переулок в руската столица и че „основната версия за смъртта му е самоубийство. Мъжът е страдал от рак“.

Каналът в Telegram VCHK-OGPU, който твърди, че е свързан с руското разузнаване, съобщи, че макар Рогачев да е имал здравословни проблеми през последните години, „те не са били критични“ и че предишната вечер той се е свързал със семейството си, при което „в думите му не е имало намеци за вероятност от смърт“.

Изданието съобщи, че на пода в резиденцията му са намерени разпръснати документи, някои от които написани на ръка, в които Рогачев обвинява лекаря си за провалена операция, тъй като е бил опериран през 2018 г. Каналът Telegram също така заяви, че тялото му е било намерено от шофьора на бившия заместник-директор на руската Служба за външно разузнаване (СВР).

Източник: Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *