Румънският министър на отбраната: Няма да изпращаме оръжие за Украйна

Ds olil

Румънският министър на отбраната Василе Дънку каза днес, че не са взети конкретни решения след неотдавнашното му посещение в Киев и Румъния няма да изпраща оръжие на Украйна, предадоха Аджерпрес и БТА. 

„На първо място бяха обсъдени специфичните нужди на Украйна в момента, координация и солидарност. Не бяха взети конкретни решения, но имаше някои важни решения за бъдещето,“ посочи Дънку в Националния военен клуб в Букурещ. 

Румъния е най-важният хуманитарен център за Украйна и не се говори за оръжия, за изпращане на смъртоносни оръжия, каза още той. 

Министърът посочи, че румънската делегация е имала възможност да се срещне с украинския му колега Олексий Резников и най-важните му помощници. 

Според Дънку няма възможност да избухне война в Молдова. 

Той посочи, че има безпокойство от случващото се около Румъния, когато става дума за конфликти. 

В момента виждаме опит за създаване на конфликт в региона, който според нашия анализ няма шанс да се развие, каза Дънку. 

Попитан от журналисти как Румъния е засегната от изявленията, според които Букурещ иска да анексира Молдова, Дънку посочи, че Румъния не е засегната и че няма възможност за война в Молдова.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram