Репортер на BBC се крие след стрелбата срещу Тръмп, докато край него спокойно се движат минувачи и автомобили

Ds olil

“Кореспондентът на BBC Гари О’Донохю описва момента след стрелбата срещу Тръмп“. Това е заглавието на видео, публикувано на сайта на британската обществена телевизия, заснето с участието на журналиста.

„Той присъства на митинга в Пенсилвания, когато беше принуден да се скрие, след като на няколкостотин метра от мястото, където стоеше екипът на BBC, бяха произведени изстрели“, пише под видеото на сайта на телевизията.

Докато репортерът разказва какво се е случило, залегнал на земята, край него спокойно се движат минувачи и автомобили.

„Десет минути от началото на речта на Тръмп, тъкмо когато щяхме да се включим на живо по BBC, чухме изстрели, вероятно на няколкостотин метра, откъдето стояхме. Чухме вероятно половин дузина изстрели. Жена викаше, че някой стреля. Мъж каза, че има снайперисти, но не беше сигурен. Ние чакаме да видим дали ситуацията е разрешена. Както виждате, ние сме на земята зад колата ни, което не е идеално, но това е прикритието, което имаме в момента. Мисля, че речта свърши, не можем да чуем Тръмп да говори вече“, казва  Гари О’Донохю, докато край него спокойно се движат пешеходци и автомобили.

Подобна позиция беше заел в репортажа си от фронта в Украйна  и репортерът на BBC Джеръми Боуен. Той беше подложен на жестока критика в социалните мрежи, след като зрителите забелязаха важен детайл във видеото.

Репортер на BBC се крие от стрелеца срещу Тръмп
Джеръми Боуен от BBC твърди, че е на фронтовата линия в Украйна под обстрела на руски снайперисти, докато жена стои на метри от него и наблюдава снимачната сцена с удивление.

Журналистът твърди, че се намира на фронтовата линия под обстрела на руски снайперисти. Той е легнал на земята видимо, за да се защити от снайперистите, за които говори. Проблемът е в малък, но съществен детайл, който очевидно не е направил впечатление на Боуен и оператора му, но направи впечатление на зрителите – жена стои на метри от Боуен и наблюдава сцената с видимо очудване.

Фактчекърите веднага маркираха обвиненията срещу журналиста като „фалшива новина“ и дезинформация“, целяща да дискредитира британската телевизия.

Източник: Обективно бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram