Политик, създаден от изкуствен интелект, се кандидатира за депутат във Великобритания

Ds olil

Политик, генериран от изкуствен интелект, AI Steve е в списъка с кандидатите за парламентарните избори на 4 юли във Великобритания, съобщи британският вестник „Гардиън“.

Човекът зад AI Steve е Стив Ендакот, самоопределящ се като предприемач, който живее в Рочдейл, но „поддържа къща в Брайтън“.

Ендакот, който има компания за изкуствен интелект, наречена Neural Voice, но е „натрупал богатството си“ в туристическия сектор, твърди, че ще присъства в парламента, за да гласува политики, ръководени от обратната връзка на AI Steve с неговите избиратели.

Той твърди, че чрез депутата, създаден от изкуствен интелект, ще отговори на опасенията и въпросите на избирателите, използвайки неговия глас и аватар.

„AI Steve е създаден, за да гарантира, че хората от Брайтън и Хоув имат 24/7 достъп да оставят мнения и да създават политики“, пише той на своя уебсайт.

59-годишният Ендакот описва себе си като „капиталист със социалистическа съвест“. Стив произхожда от работническата класа, с майка, която е работила в Tesco и баща, който е разтоварвал кораби в доковете на Шепи.

„Той разбира стойността на парите и високо оценява, че успехът на неговите бизнес начинания го е направил сравнително богат и способен да влезе в политиката, без да се нуждае от финансовите възнаграждения, които някои други търсят“.

По отношение на околната среда той казва: „Стив е дълбоко загрижен за глобалното затопляне, но се колебае да се присъедини към Зелената партия, тъй като е фокусиран върху прилагането на практични и достъпни зелени политики“.

Партията на Ендакот – Smarter UK – не беше регистрирана навреме за изборите, така че AI Steve ще се кандидатира като независим.

Ендакот неуспешно се кандидатира като представител на консерваторите на местните избори в Рочдейл през 2022 г. Той получи 487 гласа. Затова сега е решил да участва с кандидат, генериран от изкуствен интелект.

Източник: Обективно бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram