„Ню Йорк пост“: 20-годишният Томас Матю Крукс е стрелецът срещу Тръмп

Ds olil

ФБР е идентифицирало стрелеца при нападението в събота на митинга на бившия президент Доналд Тръмп в Пенсилвания, съобщи CNN.

Заподозреният е 20-годишен мъж, който е роден и израснал в щата, но все още не е назован публично.

Малко след съобщението на Си Ен Ен обаче в. „Ню Йорк пост“ разкри, че Томас Матю Крукс е бил идентифициран като лицето, което е стреляло по бившия президент.

Опитът за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е извършен от 20-годишен мъж на име Томас Матю Крукс, написа „Ню Йорк пост“, позовавайки се на свои източници.

Засега мотивите му са неясни. Стрелецът е бил застрелян от снайперисти на Сикрет сървис.

По предварителни данни Крукс е стрелял от покрива на промишлена сграда, разположена на около 120 метра от сцената, на която е стоял Тръмп.

Стрелбата е станала малко, след като Тръмп е започнал речта си, което е накарало Сикрет сървис бързо да го изведе от мястото на събитието.

По-късно Тръмп потвърди, че е бил ранен в ухото и е загубил значително количество кръв.

Един човек е бил ранен, а други двама са били ранени.

Разследването е поето от ФБР. От агенцията заявиха, че не е имало предварителна информация за опит за убийство и все още не е било възможно да се идентифицира стрелецът, но е „близо до това“.

В момента нямаме основания да смятаме, че има друга заплаха„, добави подполковник Джордж Бивънс.

Агенцията е поискала да бъдат изпратени видеоматериали и снимки от митинга, за да се открие повече информация за опита за убийство.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram