Нападението във Виена взе втора жертва

Ds olil

Стрелбата в центъра на Виена е взела втора цивилна жертва. В болница е починала тежко ранена в нападенията жена. Освен нея бе застрелян и минувач, а полицията ликвидира един от нападателите, предадоха световните агенции.
Президентът на Австрия Александър ван дер Белен осъди терористичната атака в столицата и написа в Туитър: „Ние ще защитаваме нашата свобода и демокрация заедно и решително с всички необходими средства“.
Той изрази съчувствие на близките на жертвите и на ранените и благодари на държавните и правителствените ръководители за тяхната подкрепа за Австрия в този момент.

Австрийската полиция е успяла да неутрализира един от участниците в нападението, а втори нападател е избягал от местопрестъплението. Това съобщи на извънредна пресконференция във Виена министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер, предадоха световните агенции. По-рано и канцлерът Себастиан Курц каза също, че един от нападателите е бил неутрализиран, след като медии съобщиха за двама убити, от които единият е предполагаем нападател.
Вътрешният министър определи ситуацията във Виена няколко часа след стрелбата като крайно тежка и затова учениците ще бъдат освободени от занятия днес.
Министърът заяви, че най-малко един заподозрян все още се издирва. Той прикани жителите на града да си останат у дома, ако е възможно, а ако не – да избягват центъра на града.

Терористична организация пое отговорността за атентата във Виена, като
джихадистите са нарекли стрелбата във Виена „отмъщение за участието на Австрия в американската коалиция срещу терористичната група„ Ислямска държава“ (ИД), съобщава ТАСС.

Източник: БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram