Македонският премиер Мицкоски: Кои са Борисов и Радев, че да говорят за човешки права

„Кажете ми защо сега? Нечии човешки права са нарушени? Ако се нарушават правата на човека, кой е Бойко Борисов, или Радев, или Християн, или Петко, Трайко, без значение, трябва ли един политик да оценява дали нечии права са нарушени? Има една институция, наречена Съд по правата на човека в Страсбург и там има 14 присъди за македонската общност в България, която дори неправителствена организация няма право да регистрира, и нито една за българската общност в Македония“.

Това заяви македонският премиер Християн Мицкоски по повод упорития отказ на новото правителство в Скопие българите да бъдат вписани в конституцията на страната.

В интервю за държавната телевизия МТВ Мицкоски каза, че е странно, че България е отхвърлила предложението на Унгария, която в момента е ротационен председател на ЕС, Будапеща да бъде посредник в разрешаване на проблема с евроинтеграцията на Скопие.

„Българските политици сега казват, че няма нужда някой да е посредник, а доскоро твърдяха, че това е проблем на Европейския съюз. Сега, когато председателят на ЕС казва да седнем на масата, твърдят, че това не е нужно и ние сами ще си разговаряме. Това не е ли малко странно и не създава ли съмнение и недоверие, че този процес има някакъв шанс да приключи един ден”, заяви Мицкоски, цитиран от БТА.

Източната ни съседка е в предизборен период. Нека изчакаме какъв ще бъде резултатът от това, настоява македонският премиер.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *