Камала Харис прие номинацията за президент на САЩ

Ds olil

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис официално прие номинацията на Демократическата партия за президент в последния ден от Националната конвенция.

Тя прие номинацията „от името на народа“ и „на всеки, който някога е тръгвал по своя невероятен път“, посочвайки самото начало на речта си, когато спомена, че „пътят“, който я е довел до номинацията, „без съмнение е бил неочакван“.

Тя се зарече да бъде „президент за всички американци“, като призова страната да „продължи напред“ в единство.

В речта си при приемането на кандидатурата Харис обеща, че ще създаде „икономика на възможностите“ и ще „изгради средната класа“.

Като изложи политиката си, Харис заяви, че „всеки ще има шанс да се състезава и шанс да успее, независимо дали живее в селски район, малък или голям град“.

По време на Националния конгрес на Демократическата партия Харис заяви, че опонентът ѝ на изборите Доналд Тръмп е „несериозен човек„, но предупреди, че последиците от завръщането му в Белия дом ще бъдат „изключително сериозни“.

Харис твърди, че Тръмп няма да използва „огромните правомощия“, които се свързват с президентския пост в САЩ, за да подобри националната сигурност и живота на американците, а ще „служи само на един клиент: себе си“.

Американският вицепрезидент твърди също, че Тръмп ще вкарва в затвора журналисти и политически опоненти, както и всички останали, които „вижда като врагове“.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram