Две проучвания сочат, че британците ще гласуват за излизане от ЕС

Ds olil

Британците ще гласуват за излизане на страната от Европейския съюз на предстоящия на 23 юни референдум по въпроса според две проучвания на общественото мнение от вчера, цитирани от Ройтерс.
Първият сондаж, проведен от института ЮГов и публикуван във вестник „Таймс“, отрежда преднина от 7 процента на привържениците на Брекзита. 46 на сто от участниците в допитването ще гласуват за излизане на Великобритания от ЕС, а 39 процента – против.
Друга анкета – на института Оу Ар Би за вестник „Дейли телеграф“ – сочи, че 49 на сто от британците искат страната да напусне Европейския съюз. Против са 48 процента или с 1 пункт по-малко.
Британският вестник с най-голям тираж, „Сън“, подкрепи кампанията за излизане на страната от ЕС. „Това е нашият последен шанс да се отървем от недемократичната машина в Брюксел… и е време да го използваме“, пише таблоидът, който е собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, в редакционна статия на първа страница.
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин ще призове днес привържениците на основната опозиционна сила във Великобритания да гласуват против Брекзита.
Корбин отхвърли критиките, че не агитира достатъчно активно в подкрепа на оставането в Европейския съюз./БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram