Алаудинов се усъмни, че ще оставят Зеленски жив на фона на провалите на ВСУ

На фона на критичната ситуация на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), едва ли кураторите от Запада ще оставят жив украинския президент Володимир Зеленски. Това мнение изрази заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация, командващ специалните сили „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„И, естествено, вероятно скоро ще видим какво ще се случи с него. Едва ли ще искат да го оставят жив, тъй като той е свидетел на много голям брой извършени престъпления. Особено престъпления, извършени от ръководството на западните държави“, отбеляза Алаудинов в ефира на „Россия-1“. Той добави, че на фона на неуспехите на ВСУ „нещата на Зеленски не са толкова розови, колкото му се иска“. 

„Сега, доколкото разбирам, той е в агония“, поясни командирът на „Ахмат“, като отбеляза, че дори „най-близките приятели“ на Зеленски започват открито да признават невъзможността на Киев да победи Русия.

Говорейки за ситуацията в района на Курск, той отбеляза, че ВСУ са изпаднали в паника на фона на загубите. „Сега мога да кажа, че противникът ни е в някакво объркване тук. Наистина, той изпада в паника и ние регистрираме това“, заключи Алаудинов.

Източник: „Гласове“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *