УЕФА свали забраната за пряко излъчване на Висшата лига в събота следобед

Вирусът предизвика масови отлагания на срещи от вътрешните шампионати и купите

Европейската футболна централа УЕФА премахна наказанието за пряко излъчване на двубоите от Висшата лига с начален час 15.00 местно време в Англия и Шотландия до края на сезона.

Забраната бе наложена в опит да спре хората от посещаване на мачове. Мярката на УЕФА се разглежда като стъпка напред в подновяването на домашните първенства във Великобритания при закрити врати с цел приключване на сезона, който бе прекъснат заради пандемията от коронавирус.

„УЕФА свали забраната за пряко излъчване на двубоите от 15.00 часа местно време в Англия и Шотландия за остатъка от сезон 2019/20 след молби на съответните национални асоциации в резултат на мерките, взети във връзка с пандемията от COVID-19“, се казва в изявление на централата.

Вирусът предизвика масови отлагания на срещи от вътрешните шампионати и купите. Футболните шефове заявиха в петък, че спортът във Великобритания ще бъде спрян за неопределено време, „докато не е безопасно да бъде подновен“.

УЕФА предупреди, че клубовете в първенства, които преждевременно слагат край на сезона си, може да не бъдат допуснати до участие в следващите издания на Шампионска лига и Лига Европа. Това изказване дойде, след като белгийското първенство реши местният шампионат да приключи преждевременно заради глобалната криза, а настоящото класиране да се счита за окончателно.

Висшата лига и Английската футболна лига искат да приключат сезон 2019/20. По-рано тази седмица стана ясно, че се обсъжда вариант за лагер в стил Световно първенство като алтернатива за завършек на кампанията в Премиършип. /КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram