Тръмп поиска помощ от Путин

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова руския президент Владимир Путин да издаде „цялата вредна информация“, която има за семейството на настоящия американски президент Джо Байдън, предаде „MaxFax“.

Според CNN това е ход, с който Тръмп показва, че е готов да приеме помощ извън Съединените щати, за да укрепи позицията си, дори и от Путин по време на войната срещу Украйна.

В изявление пред „JustTheNews“ Тръмп направи необосновано твърдение за бизнеса на Хънтър Байдън, син на американския президент, в Русия и поиска Путин да пусне информация за това.

„Мисля, че Путин знае това. Мисля, че трябва да знаем за това“, каза Тръмп.

„Вярно е, че Хънтър Байдън беше добре платен за консултантската си дейност в чужди страни, включително Украйна и Китай, по времето, когато баща му беше вицепрезидент. Те заявяват, че Министерството на правосъдието в момента води наказателно разследване за тези сделки и възможни финансови престъпления. Но засега няма доказателства в подкрепа на твърденията на Тръмп, че Байдън е участвал в корупционни практики или е повлиял на политиката на САЩ с цел лична изгода. Президентът Байдън не беше замесен в разследването, докато синът му Хънтър отрече вината и каза, че ще бъде освободен, когато разследването приключи“, пише CNN.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram