Тръмп заплаши – ще прати армията, за да ”разреши проблема”

Американският президент Доналд Тръмп за пореден път даде заявка, че армията в САЩ е в пълна готовност да се намеси, за да сложи край на бушуващите в няколко щата протести срещу расизма.

Припомняме, че напрежението избухна след смъртта на чернокожият американец Джордж Флойд, който загина при опит да бъде арестуван от полицаи в Минеаполис, щата Минесота. Аутопсия показа, че Флойд е установи, че той е умрял от задушаване поради компресия (притискане) на шията и гърба. В момента няколко щата в страната горят от нестихващо гражданско недоволство. Стигна се дори до сблъсъци с полицията. В социалните мрежи знаменитости и активисти също се обявиха против репресиите срещу афроамериканци.

Заради напрежението американският президент Доналд Тръмп обяви преди дни, че ще изпрати американската армия, за да потуши протестите. Той си позволи да нарече демонстрантите “гангстери” и “терористи”. Междувременно китайски журналисти го обвиниха в лицемерие, тъй като главата на Белия дом обяви, че подкрепя гражданското недоволство в Хонконг заради спорния закон за националната сигурност, който ще криминализира всички демонстрации срещу властта.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram