Тръмп: Джо Байдън е най-корумпираният президент в историята на САЩ

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече настоящия държавен глава Джо Байдън „най-корумпираният“ президент на Съединените щати и призова законодателите на страната да действат.

„Джо Байдън е най-корумпираният президент в историята на Съединените щати, като неопровержими доказателства се представят всеки ден в Камарата на представителите“, написа Тръмп в Truth Social.

Тръмп изрази учудване защо републиканците в Сената на САЩ „все още не са излезли и не са осъдили мошеника Джо Байдън и радикалните леви демократи, фашисти и марксисти за престъпните им действия срещу САЩ“, както и действията на някои от тях срещу него.

„Колко време ще трябва да чака Америка Сената да действа?“, написа още Тръмп.

Говорителят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти каза по-рано, че законодателите възнамеряват да проведат разследване за импийчмънт на Байдън заради участието на семейството му в корупционни схеми в чужбина.

През май републиканците от Комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите на САЩ заявиха, че са получили доказателства, че членовете на семейство Байдън и хората, свързани с тях, преди това са получили милиони долари от чужбина чрез мрежа от компании.

Според председателя на комисията Джеймс Комър това е „сложна и подозрителна мрежа от повече от 20 компании“, които Байдън и хората, свързани с тях, са използвали за собственото си обогатяване. Повечето от тези фирми са били дружества с ограничена отговорност, създадени по времето на Байдън като вицепрезидент. Според Комър банковите записи показват, че семейство Байдън, свързаните с него лица и техните фирми са получили повече от 10 милиона долара от чужденци и техните компании.

Източник: „Труд“, Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram