Сладолед от щурци – новият хит на пазара

Томас Миколино е германец, който не се притеснява да експериментира с вкусове. Той живее в градче в южната част на страната и се превърна в световна сензация с рецептата му за сладолед с вкус на щурци. В магазина му са снимали телевизионни екипи от различни страни по света. 

Идеята за такъв сладолед Томас е имал отдавна. Едва, когато идва разрешението от ЕС, успява да я реализира.

„Вкусът наподобява лешник, въпреки че не се съдържа такъв. Съставките са брашно от щурец, мед, мляко, сметана, захар и малко ванилия”, разказа майсторът на сладкия десерт.

Мненията към идеята му са различни.

„Получих съобщения от хора, които казват, че няма да дойдат повече в магазина ми или се надяват да фалирам. Но има и много клиенти, които опитаха сладоледа и казаха, че не са си представяли, че вкусът е толкова добър”, каза още Томас.

Той разказва още, че сладоледът му с вкус на щурец се продава добре, а някои клиенти идват само заради него. Има дори и клиент, който идва от Словения и пътува 400 километра в посока. Томас имал и други нестандартни идеи през годините.

„Преди две години направих сладолед с вкус на наденица с черен дроб. Все още го имам в асортимента. Миналата година пък разработих сладолед с истинско ядливо злато. За съжаление, вече не го правя. Топката струваше 4 евро и затова хората не купуваха много от него”, разказа още майсторът пред Нова тв.

Томас вече работи върху още два нестандартни вкуса, които вероятно ще представи следващата година. Засега те ще останат в тайна.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram