Световните медии съсипаха Катар

Световните спортни медии отправиха доста критики към домакина на световното първенство, пише агенция Reuters.

В Испания, вестник El Pais изтъкна това, че емирът на Катар – шейх Тамим бин Хамад Ал Тани празнува разнообразието на церемонията по откриването, а изгледа мача между домакините и Еквадор от ВИП ложа почти без присъствието на жени.

Друг испански вестник Marca казва, че Катар е инвестирал средства, за да изгради климатизирани стадиони, но „не и да играе добър футбол“, а в елитния футбол, това е невъзможно без талант.

„И дори да е имало някакво съмнение по тази тема, Световното първенство – най-изискващото и зрелищно спортно състезание в света, имаше нужда само от три минути, за да ни го припомни“, пише вестникът.

Френският L’Equipe обяви, че „Катар няма нивото да играе роля на собствения си Мондиал“ и споменава напускането на феновете още през второто полувреме, а стадионът вече бе наполовина празен към края на откриващия двубой.

„Когато говорителят на стадиона гордо обяви, че има 67 хиляди зрителите на трибуните на „Ал Байт“, мнозина отдавна бяха напуснали“, съобщава италианският вестник La Repubblica.

Британският Telegraph казва, че церемонията по откриването е била „перфектен пример за използване на спорта за изчистване на репутация.

Гонг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram