Руски съд наложи 500 лева глоба на Марина Овсянникова след антивоенния ѝ протест в ефир

Руската журналистка от Первый канал Марина Овсянникова бе изправена пред съда, след като протестира на живо в ефир срещу войната в Украйна, предадоха Ройтерс и ДПА.

Съдът в московския район Останкино определи глоба от 30 хиляди рубли (около 500 лева) за организиране на неразрешена публична проява, каза говорителка на съда.

„Искам да благодаря на всички за подкрепата. Това наистина са много трудни дни в живота ми. Прекарах две денонощия без сън. Разпитът продължи повече от 14 часа. Не ми беше позволено да се свържа със семейството и приятелите си, не ми беше предоставена никаква правна помощ“, разказа Марина Овсянникова.

Бившият главен редактор на „Ехото на Москва“ Алексей Венедиктов публикува в „Телеграм“ снимка на Овсянникова заедно с адвоката й Антон Гашински в съдебната зала.

Агенция ТАСС пише, че според материалите по делото за административно нарушения журналистката е била санкционирана не за своята акция в телевизионното студио, а за отправения преди това видеопризив към участия в неразрешени протестни акции.

offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram