Путин: Ракетният удар по Украйна е отговор на взривяването на Кримския мост

Масираният ракетен удар по територията на Украйна тази сутрин е нанесен в отговор на взривяването на Кримския мост. Това заяви президентът Владимир Путин на съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия.

Владимир Путин беше категоричен, че взривяването на Кримския мост на 8 октомври е терористичен акт, насочен към разрушаването на критично важна за Русия гражданска инфраструктура. По думите му поръчителите, организаторите и извършителите на атентата са украинските специални служби. Той подчерта, че подобни, по думите му, престъпления не могат да бъдат оставени без отговор и допълни:

„Тази сутрин по предложение на министерството на отбраната и по плана на генералния щаб на Русия е нанесен масиран удар с високоточно оръжие с далечен обсег с въздушно, морско и наземно базиране по обекти на енергетиката, военното управление и комуникациите на Украйна“.

Путин предупреди, че при нови опити за атентати на руска територия ответните действия ще бъдат твърди, а мащабите им ще съответстват на равнището на заплаха, което се създава за Руската федерация.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram