Путин от Червения площад: НАТО е заплаха за Русия. Дадохме изпреварващ отпор на агресията

Русия даде изпреварващ отпор на агресията и това беше единственото правилно решение. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си по време на парада в чест на 77-годишнината от края на Втората световна война.

„Русия никога няма да се откаже от уважението към всички народи и култури, но Западът реши да отмени това. Западът зачеркна мъжеството и смелостта на онези, които извоюваха победата над фашизма“, каза той, цитиран от БГНЕС.

„НАТО не пожела да ни чуе. Тя имаше съвършено други планове и се подготвяше да нападне Крим. НАТО започна да присвоява прилежащите към нас територии, близо до нашите граници. Всичко говореше за това, че сблъсъкът с неонацистите ще бъде неизбежен“, добави Владимир Путин.

На Червения площад руският президент заяви още, че НАТО представлява заплаха за сигурността на Русия.


„В Киев казваха, че могат да получат ядрени оръжия и НАТО започна да проучва земите близо до нас, което се превърна в очевидна заплаха за нашата страна и граници. Всичко ни казваше, че има нужда от битка“, заяви той. Путин не спомена обаче в речта си за Будапещенския меморандум, подписан през 1994 година. Тогава Украйна, след разпадането на СССР, се отказа от ядрените си оръжия, в замяна на гаранции за сигурност от Русия. Именно Русия наруши тези гаранции през 2014 година, започвайки война с незаконното анексиране на украинския полуостров Крим.

В началото на речта си Владимир Путин се обърна към руските войници, казвайки им, че „се бият за сигурността на Русия“. Очаквано той представи войната в Украйна като продължение на Втората световна война, лъжливо представяйки украинските бойци като „нацисти“. Обръщайки се към руските войници в Украйна в речта си, той каза: „Вие се борите за родината, за нейното бъдеще, никой да не забрави уроците от Втората световна война“.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Путин от Червения площад: НАТО е заплаха за Русия. Дадохме изпреварващ отпор на агресията

  1. Така ли се утешаваш ,,господар на човешките съдби „…С тези жертви реши ли си житейските проблеми ,начеса ли си егото с грандиозните победи и смърта на около 300 деца и те ли бяхя фашисти ?!…Нещастник…споменът за теб ще предизвиква само отвращение !

Comments are closed.