Путин: Нанесен е масиран удар по украински обекти. Отговорът на Русия ще бъде твърд при нови терористични атаки

Нанесен е масиран удар по украински обекти, заяви руският президент Владимир Путин. Той предупреди Киев, че ако украинските власти се опитат да продължат да извършват терористични атаки на територията на Руската федерация, отговорът ще бъде твърд, съобщава ТАСС.

„Ако опитите за извършване на терористични атаки на наша територия продължат, отговорите на Русия ще бъдат твърди и по мащаб ще съответстват на нивото на заплахите от страна на Руската федерация“, каза руският държавен глава в понеделник на оперативно съвещание с членове на руски съвет за сигурност.

На срещата държавният глава обяви масиран удар по такива съоръжения на територията на Украйна в отговор на „престъпленията на киевския режим“. „Моля министъра на отбраната да докладва за резултатите“, инструктира Путин. Ето още акценти от изявлението на Путин:

По предложение на Министерството на отбраната и в съответствие с плана на Генералния щаб е нанесен масиран удар с прецизни оръжия с голям обсег срещу украински енергийни, военни и комуникационни обекти;

Специалните служби на Украйна извършиха три терористични атаки срещу атомната електроцентрала в Курск;

Украйна се опита да подкопае „Турски поток“.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу представи пред руския президент Владимир Путин и членовете на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация доклад за резултатите от сутрешния удар по военни командни, комуникационни и енергийни съоръжения в Украйна.

Украинските власти и медии съобщиха в понеделник сутринта за серия от експлозии в Киев и други региони на Украйна, включително в района на Днепропетровск, Одеса и Харков.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram