Преговорите между Путин и Си Дзинпин започнаха

Гледайте на живо:

В Кремъл започнаха преговорите между президента на Русия Владимир Путин и президента на Китайската народна република Си Дзинпин.

За разлика от преговорите предния ден, тази среща ще бъде пълномащабна. Както отбеляза руският президент, между Руската федерация и Китай са се натрупали много въпроси в областта на икономическото сътрудничество, които ще бъдат обсъдени във вторник, 21 март. Според Путин Москва внимателно е проучила плана на Пекин за разрешаване на конфликта в Украйна и този въпрос със сигурност ще бъде повдигнат на преговорите.

Фактът, че руският и китайският лидер ще обсъдят уреждането на украинската криза, беше потвърден преди ден от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Както уточни прессекретарят на президента на Руската федерация, ръководителят на руската държава планира да даде изчерпателни обяснения, позволявайки на Си Дзинпин да научи от първа ръка за нюансите на ситуацията и да разбере визията на случващото се на руска страна.

Китайският лидер пристигна в страната ден по-рано. Неофициалните разговори между Путин и Си Дзинпин в понеделник продължиха почти 4,5 часа.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram