Осветлението в дома според Фън Шуй

Свещичките привличат парите

Какво осветително тяло да изберем?

Големината на полилея трябва да отговаря на размерите на съответната стая, където е поставен, за да не се получи дисхармония. Освен това избягвайте да разполагате под него легла или столове. Полилеят не трябва да носи заплаха!

Едно от основните правила на фън шуй гласи, че остри ъгли и ръбове в никакъв случай не бива да бъдат насочени към човека. Това важи и за полилеите.

Къде да разположим лампата?

Ако стаята има правилна форма (квадрат, правоъгълник), полилеят трябва да бъде разположен в средата. По този начин ще бъде подсилен енергийният център на помещението. Този център е отговорен за равномерното и хармонично разпределение на енергията и за здравето и добрата кондиция на обитателите на дома.

петицата е цифрата

Според фън шуй петицата е цифрата, която олицетворява центъра. Така, ако за дневната си изберете полилей с пет гнезда за крушки, това ще бъде добър начин да се усили енергията на центъра.

спалнята

Ако става въпрос за спалнята, там за тавана трябва да се избере осветително тяло, което да бъде леко и ненатрапчиво. Подходяща е кръгла или обла лампа, която да не виси от тавана.

Като насочваме светлината към остри ъгли и ръбове, намаляваме тяхното негативно влияние. За тази цел можем добре да си служим с точково осветление (лунички, стенни аплици), както и с различни по размер настолни лампи и лампиони.

21 дневни, подредени според фън шуй

Свещичката привлича успеха

Според традиционния фън шуй запалването на червена свещ в южната част на дома привлича успеха, а в югозападната – любовта и добрите партньорски отношения.

Идеална идея за осветлението в спалнята е да поставим и т.нар. солна лампа. Тя ще направи атмосферата в помещението още по-приятна и романтична.

Ако пък разположите запалена свещ или солна лампа в североизточната част на дома си, тя ще влияе положително върху хора, които се занимават с наука, ученици и студенти пред изпит.

27 идеи за есенен декор със свещи

Розали ком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram