Мъж паркира микробусите си на покрива, за да не плаща глоби

В Тайван собственикът на два микробуса, паркирани върху сграда в Тайчунг, пренебрегва притесненията на съседите, като ги уверява, че сградата може да побере двете коли. 

Един от бусовете изглежда пасва добре на етажираното покривно пространство, докато другият е облегнат на парапета на сградата и частично стърчи от ръба й.

„Това няма да засегне сградата, не вдигайте шум“, каза собственикът на колите, след като беше помолен от градските власти и полицията да премахе колите, пише Taiwan News.

Собственикът, който според CNA е изпълнител, е получил множество глоби за паркиране на микробусите си на улицата. Затова решил да наеме кран, за да ги вдигне до покрива. Ръководителят на местния район Лин Куан-жен каза, че микробусите са били там от две години.

Кола на покрива, покрив на къщата, микробус, микробуси на покрива, паркинг, пари, глоба, повдигнати с кран
Един от бусовете се опира на парапета на сградата и частично излиза от ръба й. Снимка: CNA

Въпреки факта, че мъжът не нарушава никакви закони, той каза, че ще изпълни искането и ще премахне колите. На въпрос какво ще се случи по-нататък с неговите превозни средства, собственикът отговори, че те ще бъдат паркирани в планината Таоюан около октомври.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram