Лондон: Заплахите на Путин трябва да бъдат приети сериозно, това е зловещо

Речта на руския президент Владимир Путин притеснително изостря напрежението, а отправените от него заплахи трябва да бъдат приети сериозно, заяви пред „Скай нюз“ парламентарният заместник-държавен секретар в британското външно министерство Джилиън Кийгън, цитирана от Ройтерс и БТА.

„Несъмнено това е нещо, на което трябва да погледнем много сериозно, знаете ли, ние не владеем положението – не съм много сигурна дали и той го владее. Очевидно това е изостряне на напрежението“, каза Кийгън. „Това е зловеща, сериозна заплаха, но е такава, която е отправяна и преди“, заяви тя в друго интервю, този път за Би Би Си.

Путин нареди първата от Втората световна война мобилизация в Русия и предупреди Запада, че ако продължи с това, което той нарича „ядрен шантаж“, Москва ще отговори с мощта на целия си огромен арсенал. Руският президент повтори вече обявената си цел да „освободи“ промишления център на Украйна Донбас и добави, че повечето хора в региона не искат да се връщат под това, което той нарече „игото“ на Украйна.

„В по-общ план обръщението на Путин несъмнено беше нещо повече от просто изричане на лъжи от негова страна, това беше пренаписване на историята“, заяви Кийгън.

Епицентър.БГ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram