Лавров: С пари на САЩ в Украйна се прави биологично оръжие

С пари на САЩ в Украйна се прави биологично оръжие. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след разговорите с украинския си колега Дмитро Кулеба и турския дипломат №1 Мевлют Чавушоглу.

Преговорите с посредничеството на Турция се проведоха в рамките на дипломатическия форум в Анталия и продължиха час и половина.

Това бе и първият контакт на високо равнище между Русия и Украйна след началото на военния конфликт.

След всичко това няма да имаме никакви илюзии, че Западът е надежден партньор и няма да те предаде, посочи Лавров.

В отговор на журналистически въпрос за нападението над родилния дом в Мариупол, Лавров припомни, че още на 7 март руската страна е предупредила, че болницата е завзета от ултранационалистите от баталиона „Азов“. Правете си изводи как се манипулира общественото мнение в целия свят, обърна се Лавров към представителите на медиите.

„Ние не планираме да нападаме други страни, не сме нападали и Украйна – в Украйна се създаде ситуация, която създава преки заплахи за Руската федерация“, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

По думите му вече има данни, че за този месец е имало планирана офанзива в Донецк и Луганск.

„Виждаме колко опасно действат западните ни колеги, включително и ЕС, които, в нарушение на всичките си принципи и т.нар ценности фактически поощряват доставката на смъртоносно оръжие в Украйна“, заяви първият дипломат на Москва.

„Ние дълги години предупреждавахме, че Западът прави от Украйна анти-Русия. Откъде – накъде НАТО ще определя сигурността на Русия. Ние не искаме в Украйна да се разполагат ракети, които директно застрашават Русия Ние сме за неутрална Украйна“, каза още Лавров.

Очаквайте подробности!

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram