Карлсън за интервюто си с Путин: Американците имат право да знаят всичко за войната, в която са замесени

Конфликтът в Украйна промени военния и икономическия баланс на силите по света, но повечето американци нямат представа, защото медиите ласкаеха Володимир Зеленски и отказваха да разговарят с руския му колега, заяви американският журналист Тъкър Карлсън от Москва, където по думите му е дошъл, за да интервюира Владимир Путин.

Карлсън, който стартира собствено предаване в социалната мрежа X (преди Twitter), публикува кратко видео от руската столица, обяснявайки мотивите си за предстоящото си интервю с Путин. Той заяви, че е получил уверението на собственика на X/Twitter Илон Мъск, че интервюто няма да бъде цензурирано в социалната мрежа. Карсън подчерта, че ще публикува цялото интервю, така че хората да преценят сами.

Повечето западни медии са корумпирани и „лъжат своите читатели и зрители“, главно като правят пропуски, твърди Карлсън. Не е имало усилия да се говори с Путин от началото на конфликта през 2022 г., докато американските медии проведоха много „ласкателни снимки“, представяни за за интервюта, със Зеленски, добави той.

„Това не е журналистика. Това е правителствена пропаганда – пропаганда от най-грозния вид, от вида, който убива хора“, каза Карлсън.

„Тъй като никой не им е казал истината“, повечето хора в англоговорящите страни не са наясно с „променящите историята развития“, според Карлсън.

„Това е погрешно. Американците имат право да знаят всичко, което могат, за война, в която са замесени“, добави той, отбелязвайки, че свободата на словото е американско рождено право, което не може да бъде отнето независимо кой седи в Белия дом.

Карлсън напомни на зрителите си, че правителството на САЩ е шпионирало текстовите му съобщения през 2021 г., когато се е опитал да интервюира Путин. Журналистът съобщи, че същото се е случило и миналия месец, но въпреки това е решил да пътува до Москва.

Източник: Обективно бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram