За пръв път от 50 години: Конгресът на САЩ обсъжда публично какво знае за НЛО

За пръв път от половин век Конгресът на САЩ ще проведе първото публично изслушване за това какво знае за НЛО, което в момента официално се нарича „неидентифициран въздушен феномен”, съобщава Си Ен Ен, цитира Нова.тв

Промяната в името се налага, тъй като по-популярният термин НЛО (неидентифициран летящ обект) отдавна се свързва най-общо с понятието „извънземен космически кораб“.

Изслушването ще се фокусира върху първоначалната оценка на Пентагона за 144 доклада за неидентифицирани обекти от 2004 година насам, от които е намерено рационално обяснение само на един.

„Американският народ очаква и заслужава лидерите в това правителство и разузнаване сериозно да оценят и да отговорят адекватно на всяка потенциална заплаха за националната сигурност”. Това посочва в изявление конгресменът демократ от щата Индиана Андре Карсън, който оглавява комитета, организиращ изслушването.  От своя страна председателят на Комисията по разузнаването Адам Шиф подчерта, че „Американският народ заслужава пълна прозрачност”.

Необяснимите явление и тяхната евентуална връзка с извънземен интелект подхранват въображението на обществеността и поп културата от 1947 година, когато се случи така нареченият „инцидент от Розуел”.

Тази седмица обаче поводът за изслушването се корени в доста по-скорошни събития. Тези неидентифицирани феномени са наблюдавани и записани от военните през последните няколко десетилетия, като информацията за тях, освен че изтече публично – беше потвърдена и след това разсекретена от американското правителство.

През 2020 година сенаторът от Флорида Марко Рубио прокара закон, според който директорът на Агенцията за национална сигурност трябваше да изготви доклад за „неидентифицираните въздушни феномени”, включително за летящи обекти, останали неразпознати.

Документът от 9 страници беше оповестен на 25 юни 2021 година и предизвика повече насмешка и закачки в социалните мрежи, отколкото паника сред населението.

През декември президентът Джо Байдън подписа закон, по силата на който беше създадена специална агенция, която да разследва именно подобни загадъчни явления и да изготвя годишен доклад, който да представя на Конгреса.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “За пръв път от 50 години: Конгресът на САЩ обсъжда публично какво знае за НЛО

  1. Малко по малко почват да ни подготвят за някои истини

Comments are closed.