Дронове удариха два правителствени небостъргача в Москва

Два украински дрона са ударили два небостъргача в Москва, където са разположени правителствени учреждения. Това потвърди в социалните медии кметът на руската столица Сергей Собянин.

Той успокои, че щетите са само материални и няма убити или ранени. 

Един човек беше ранен при експлозия в резултат на сблъсъка с дроновете, които удариха две офис кули на Московския международен бизнес център. Сградите са били „леко повредени“, съобщиха обаче от руското военно министерство.

Въздушното пространство на Москва беше временно затворено в неделя, след като в района на столицата бяха свалени два безпилотни самолета. Това съобщи ТАСС. Руската държавна агенция се позова на столичните власти.

Московското летище „Внуково“ е затворено временно за излитащи и кацащи полети.

Самолетите се пренасочват към други летища.

Службите за спешна помощ съобщиха и за експлозия в един от небостъргачите на московския квартал IQ, разположен в бизнес центъра „Москва сити“. Сградата е била евакуирана, но инцидентът не е довел до жертви или сериозни щети.

Кметът на Москва Сергей Собянин обаче разкри, че безпилотни самолети са поразили две сгради в бизнес центъра „Москва сити“.

„Тази нощ е имало нападение от украински дронове. Леко са повредени фасадите на две офис кули в Сити. Няма жертви или пострадали“, гласи публикация в официалния канал на московския кмет в Telegram.

Според канала Telegram 112 един от дроновете се е разбил в между 6 и 7 етаж на единия небостъргач.

При втората сграда, съдейки по снимките от ТАСС, са повредени първите няколко етажа.

Взривната вълна е отнесла от офиса документацията на Министерството на цифровото развитие, което се намира в правителствения комплекс в IQ-квартала на територията на „Москва сити“.

Общо в Правителствения комплекс се помещават офисите на седем агенции и министерства, според уебсайта на IQ-квартала.

По информация на ТАСС във въздушната зона на Москва е въведено временно ограничение за присъствието на всякакви летателни апарати във въздуха.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram