Детски градини в Германия въвеждат „стаи за сексуално изследване“, където децата да участват в сексуални игри

Няколко детски градини в Германия обмислят или вече са обособили „стаи за сексуално изследване“, където децата могат да участват в сексуални игри.

Две занимални в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия са обсъдили планове за насърчаване на безопасни места, където малките деца могат да изследват мастурбацията, съобщи Die Welt.

Германският вестник съобщи, че една детска градина в Керпен предлага на децата „свободата да изпробват детската сексуалност“. Детската градина коментира скандала с обяснението, че сексуалното самозадоволяване е от „голямо значение“, настоявайки, че „мастурбацията е нормална“.

Друга детска градина в Германия, открита в град Райнберг, въвежда „докторски игри“, при които децата са приканвани да разглеждат телата на други ученици. Твърди се, че детската градина е насърчила децата да изберат конкретен ученик, чието тяло желаят да изследват „внимателно“, но ги е предупредила, че „никакви предмети не трябва да се вкарват в телесните отвори“.

По-рано тази година през юни германският таблоид Bild съобщи за подобни практики, които се насърчават в детски център в Хановер, което стана ясно след изпращане на имейл до родителите.

В насока от 10 точки центърът каза на родителите за намерението си да въведе „докторски игри“, в които децата могат да „галят и преглеждат“ себе си и другите.

„Всички деца, особено в предучилищните, са наясно с местата в съоръжението, където може да се осъщетсвява изследване на голо тяло“, се казва в насоките до родителите.

„Всяко дете решава за себе си дали и с кого иска да играе физически и сексуални игри. Момичетата и момчетата се галят и разглеждат само толкова, колкото е удобно за тях и за другите деца.

Автор: obektivno.bg, Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram