Бой и паника в Япония заради липса на медицински маски


В Япония се стигна до бой заради недостиг на медицински маски и паника, породена от коронавируса, съобщава „Спутник“.

Няколко души са се сбили за дефицитната стока в Йокохама.

Азиатската страна се бори срещу разпространението на заразата, която поставя под въпрос провеждането на Олимпийските игри в Токио тази година.

Търсенето на маски се е увеличило многократно в цялата страна след разпространението на коронавируса. В магазините и аптеките в Йокохама всички продукти за индивидуална защита се разпродават за броени минути. По тази причина липсата на маски изостря още повече общественото напрежение до степен, в която се е стигнало до масово сбиване.

Появиха се и спекулации, че в боя са участвали двама китайски граждани, които са се опитвали да се снабдят с маски от Япония, за да ги препродадат в Китай на много по-високи цени.

Припомняме, круизният кораб „Даймънд принсес“ беше блокиран в продължение на дни на пристанището в Йокохама, след като се оказа, че на борда няколко души са заразени с коронавирус.

До момента в Япония са регистрирани над 200 случая на заразени с Covid-2019, като вече има и четири жертви.

Пациентка от Осака беше призната за първия случай на човек, който се е заразил повторно с вируса, след като е била изписана от болницата след пълно възстановяване. /КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram