Бербок: Не подкрепяме Зеленски за изключване на Русия от СС на ООН

Германия не подкрепя предложението на украинския президент Володимир Зеленски за Съвета за сигурност на ООН. Официален Берлин не желае изключването на Русия. Това съобщи порталът „Comments“, позовавайки се на германския външен министър Аналена Бербок, която е цитирана от Frankfurter Rundschau.

Бербок намекна, че Германия не подкрепя изключването на Русия от Съвета за сигурност на ООН, както и предложението за отнемане на правото на вето на Русия в Съвета за сигурност.

„Ние не подкрепяме това и аз отново го обясних на моите украински събеседници“, каза германският външен министър.

В същото време Аналена Бербок се изказа отрицателно за злоупотребата на Русия с правото на вето в Съвета за сигурност на ООН. „Ето защо реформите са по-важни от всякога. Но трябва да сте реалисти, те няма да се случат утре„, подчерта германският външен министър.

По-рано днес стана ясно, че Полша не прие категорично предложението на украинския президент Володимир Зеленски в Съвета за сигурност на ООН да бъде приета Германия.

Протестираме срещу предложението на украинския президент Володимир Зеленски за включване на Германия в Съвета за сигурност на ООН. Това заяви полският заместник-министър на външните работи и представител в правителството по въпросите на репарациите Аркадиуш Мулярчик в четвъртък, 21 септември.

Източник: Критично бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram